Allerheiligen

De vogels klinken droeviger. Het grind onder onze schoenen kraakt meer dan elders .

Op onze begraafplaatsen is alles anders .Achter elke steen schuilt er een verhaal van groot gemis en verdriet. Een verhaal van dankbaarheid en herinneringen.

Ook ben ik  op jonge leeftijd ,door het overlijden van mijn papa ,vaak naar een begraafplaats beginnen gaan .Het is een plaats waar een deel van mijn verleden en geschiedenis ligt. Het is ook zo dat ik gemerkt heb hoe belangrijk een plaats kan zijn waar men zich nabij zij geliefden voelt. Voor mij persoonlijk is het dan ook de plek in Kampenhout waar ik het meeste tot rust kan komen .

Het plaatsen van zitbanken was dan ook een gemakkelijke beslissing

- Door het vergroenen van de begraafplaatsen willen we tegelijk meer rust brengen in deze grijze omgeving  en ook het onderhoud ervan  vergemakkelijken.


- Door het aanleggen van urnevelden en urnemuur volgen we de groter wordende vraag hiernaar.

Natuurlijk  zullen ook onze allerkleinsten zullen nooit uit het hart verdwijnen .De huidige sterretjesweides zullen opgewaardeerd worden en zullen de ouders er een symbolisch sterretje als aandenken kunnen plaatsen.

De graven van de oud-strijders op het ereperk zullen de nodige zorgen krijgen van de gemeente als teken van eeuwige dank van ons allen. Dank voor het offer dat zij brachten zodat wij in een vrije maatschappij kunnen leven en opgroeien. Hoezeer wij aan die  vrijheid belang hechten is spijtig genoeg de laatste maanden duidelijk geworden.

Onze gedachten gaan dan ook naar iedereen die in deze moeilijke tijden afscheid heeft moeten nemen van een geliefde.


Tekst: Schepen Edith Grauwels

Redactie: Laura Nevens

Allerheiligen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x