De starterspremie en Kampenhoutbon

23 oktober 2020

De starterspremie en Kampenhoutbon

De geplande verhuis van de gemeentelijke administratie naar de pastorie en het  kasteel Van Bellinghen zullen  bijdragen tot een bruisend Kampenhout. Hierdoor komt er ruimte vrij voor initiatieven voor handel en wonen. Voor de verhuis is het nog even wachten. Het college duidde intussen een architect aan om de plannen op te maken voor het kasteel Van Bellinghen.

 In afwachting van deze verhuis werd er niet stil gezeten. In overleg met ‘Ondernemend Kampenhout’ werd er overeengekomen om bijkomende initiatieven te nemen op korte termijn. Ondernemend Kampenhout bestaat intussen 4 jaar en is  gekend bij het merendeel van de  Kampenhoutse ondernemers.

Vertegenwoordigers van onze Kampenhoutse ondernemers bezorgen de gemeente advies in het tot stand komen  van deze initiatieven. Ontmoeten en verbinden geldt ook voor onze ondernemers.  

Op de gemeenteraad van 24 september werden er twee beslissingen genomen die een eerste stap zetten om Kampenhout centrum uit te bouwen tot een levendig en bruisend handelscentrum .

 1) De starterspremie: ondernemers die een pand in Kampenhout centrum inrichten tot een handelszaak kunnen een gemeentelijke premie ontvangen van maximaal 10.000,00 EUR  voor een pand dat op de leegstandslijst staat. Op vertoon van een factuur met betrekking tot de inrichting van de handelszaal wordt er hiervoor  75% betaald. Indien het pand niet op de leegstandlijst staat is dit bedrag maximaal 5.000,00 EUR. De drempel verlagen voor investeerders in Kampenhout centrum is her doel van deze starterspremie.

 2)De Kampenhoutbon wil steun bieden aan alle handelaars die hun maatschappelijke zetel hebben in Kampenhout. De lokale handelaars die het niet altijd makkelijk hebben tov de grote ketens krijgen hierdoor extra aandacht. De lokale korte keten promoten past in het duurzaamheidverhaal. Iedereen kan een Kampenhoutbon aankopen via een digitaal platform.

Ook ons gemeentelijk personeel, de jubilarissen en de ouders via de geboortepremie ontvangen hierdoor hun voordeel.


De starterspremie en Kampenhoutbon

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x