Kopzorgen verdienen zorg

Kopzorgen verdienen zorg


Elk jaar vindt in de maand november de Ouderenweek plaats. Een week waarin er in Vlaanderen extra aandacht besteed wordt aan ouderen en hun specifieke kansen en uitdagingen. Normaal zijn er dan allerlei activiteiten en festiviteiten aan gekoppeld. Dit jaar verloopt alles anders. Ook de Ouderenweek. Er zijn geen fysieke bijeenkomsten, er is geen volle activiteitenkalender. Er wordt daarom meer ingezet op een sensibiliseringscampagne.

 Het thema daarvan is dit jaar  "mentaal welzijn" voor onze ouderen in de woonzorgcentra's en onze gezonde actieve 65-plussers. Het psychisch welzijn van onze ouderen versterken  is dit jaar door de Coronacrisis immers een nog grotere uitdaging. Onder de slogan “Kopzorgen verdien zorg” wordt er gefocust op ouderen en hun  psychische zorgen.

In woonzorgcentrum Molenstee te Kampenhout werken wij ook dagelijks aan het mentale welzijn van onze bewoners. Zorg op maat aangevuld met een luisterend oor en een bemoedigend woordje zijn essentieel om hen van wat extra mentale veerkracht te voorzien. Een lekkere wafel is daarnaast ook al een goed begin! :-)

Meer tips over hoe jij zelf je steentje kan bijdragen lees je op Link campagne "Kopzorgen"

Tekst: Schepen Greet Willems

Lay-out & Redactie: Laura Nevens

Kopzorgen verdienen zorg

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x