Kris Leaerts

Kris Leaerts

Gelukkig heb je burgemeesters zoals Kris Leaerts. Inhoudelijk sterk, bereid tot dialoog, heel erg aanspreekbaar, positief ingesteld, en vooral: voortdurend het belang van alle inwoners voor ogen houdend!

Kris is een geboren en getogen Kampenhoutenaar: als zoon van witlooftelers kende hij een zorgeloze jeugd tussen de velden en bij de Chiro, al was hij niet te beroerd om van kleins af mee te helpen op het landbouwbedrijf. Mogelijk kiemde daar zijn liefde voor de Kampenhoutse natuur, en respect voor de landbouwstiel. Kris werd bouwkundig ingenieur, met bijkomende opleidingen voor preventieadviseur en veiligheidscoördinator. Later werd hij afdelingshoofd bij de intercommunale Haviland. 

Kris is getrouwd met Ilse Vanhoof, en samen hebben ze drie kinderen: Walt, Margot en Lien. Ook al is hij nog relatief jong (50), in de lokale politiek heeft Kris toch al flink wat kilometers op de teller: bij zijn eerste verkiezing in 2000 werd hij OCMW-raadslid, zes jaar later eerste schepen, en vorige keer burgemeester. Een dergelijke, stapsgewijze evolutie heeft wel wat voordelen. “Doordat ik de lokale politiek vanuit diverse hoeken en op verschillende niveaus heb kunnen zien, kreeg ik niet alleen de kans om geleidelijk aan ervaring op te doen, maar leerde ik ook alle aspecten van een lokaal beleid kennen, zowel bij het OCMW als de gemeente” zegt Kris. “En zeker als burgemeester leerde ik om over de partijgrenzen heen te kijken. Elk voorstel dat goed is voor Kampenhout telt evenveel, eender vanwaar het komt.” Volgens een enquête van Radio 1 vorig jaar is de burgemeester een belangrijke figuur in de gemeente, die aan zeer uiteenlopende verwachtingen moet voldoen. Eén van de functies die daarbij het vaakst werd genoemd is die van het luisteren naar de burgers en van zichtbaar/aanwezig te zijn in de gemeente. Burgers vragen om een goed en vaak persoonlijk contact met hun burgemeester. Iets wat bij Kris de evidentie zelve is: hij is niet alleen overal, hij is bovendien overal aanspreekbaar. 

Als je hem al niet ergens tegenkomt tijdens een buurtoverleg – of onderweg met de fiets – vind je hem in het gemeentehuis, waar de deur van zijn bureau steeds voor iedereen open staat. En tijdens de weekends is Kris dan weer een graag geziene gast tijdens de talrijke activiteiten die onze verenigingen organiseren.

Want Kris ademt, leeft en spreekt Kampenhout. “Ik ben gewoon heel erg fier op onze mooie gemeente. Fier dat we er wonen, fier dat onze kinderen hier kunnen opgroeien. Dat we hier kunnen wandelen en sporten, feesten en genieten, maar ook ondernemen. Fier dat we samen zo van Kampenhout kunnen genieten. En dat moet zo blijven, voor iedereen.”

Dat komt goed uit, want met een burgemeester als Kris Leaerts is Kampenhout in goede handen. En daar mogen wij dan weer fier op zijn.


Kris Leaerts

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x