Week van de Zorg - getuigenis

Week van de Zorg - getuigenis

Tijdens deze Week van de Zorg willen we graag de spotlights extra richten op de mensen die in de thuiszorg werkzaam zijn. In deze uitzonderlijke tijden beteken zij veel meer dan alleen een paar extra handen in huis. Het betekent ook sociaal contact, warme en gezelschap. We mogen een mooie getuigenis delen van iemand die de passie voor het beroep belichaamt. Ons petje af voor allen werkzaam in de zorg en vandaag een extra rondje applaus voor de mensen van de thuiszorg. 


Ik ben Priscilla R. en werk intussen al 10 jaar als thuisverzorgster voor Familiehulp.

Ik heb voor dit beroep gekozen omdat de zorg voor mensen in mijn hart zit.

Het geeft een enorm goed en warm gevoel te zien hoe blij zorgbehoevenden zijn met onze hulp. Heel fijn om te zien hoe mensen opfleuren van een complimentje, van een wandeling samen, hen een zalig bad of douche aan te bieden, genieten van een lekkere maaltijd die we op tafel toveren, op tijd en stond een luisterend oor te bieden…

Vooral tijdens deze moeilijke coronaperiode is dit weeral eens bewezen. Mensen vinden een houvast bij ons, het bijna enige sociale contact dat ze hebben, ze staan letterlijk te wachten op ons en kijken al uit naar een volgende hulpbeurt.

Een simpele glimlach of ‘dankjewel’ bevestigt me iedere dag waarom ik deze job heb gekozen. “ZORGEN” voor mensen zit in mijn hart, is hetgeen me als mens compleet maakt

Wetende dat het net door thuiszorg is dat mensen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen, maakt dat de thuiszorg echt wel onmisbaar is en echt het verschil kan maken voor zorgbehoevenden.

Liefs,

Priscilla, thuisverzorgende bij FamiliehulpWeek van de Zorg - getuigenis

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x