Zuinig met water tijdens de hittegolf

6 augustus 2020

Zuinig met water tijdens de hittegolf

We verwachten de komende dagen een hittegolf, dat wil zeggen dat het meer dan vijf dagen op rij warmer is dan 25 graden waarvan minstens twee dagen hoger dan 30 graden. Hoewel het zonnetje 's morgens vroeg heel aangenaam is, stijgt de temperatuur zo snel dat het voor vele onder ons beter is om binnen te vertoeven.

 Wanneer je toch graag de zon trotseert is het van groot belang je huid te beschermen met een goeie zonnecrème en om voldoende water te drinken. Het is bij zo'n droogte minstens van even groot belang om mee na te denken over hoe je jouw waterverbruik binnen de perken kan houden, binnen-en buitenshuis. 

De leden van Team Burgemeester staan hier ook bij stil en gaan op zoek naar concrete oplossingen. In dit artikel lees je hoeveel belang onze schepen van openbare werken Stefan Imbrechts hecht aan het tegengaan van waterverspilling op bv. bouwwerven.  

https://www.teamburgemeesterkampenhout.be/gemeenteraad/interview-ring-tv-nadenken-over-grondwater

Wist je trouwens dat het opgepompte water daarvan voor al onze inwoners beschikbaar is ? Met dit water kan je bijvoorbeeld de regenwaterput vullen of de plantjes water geven of...

Hou zeker onze Facebook-pagina in de gaten voor meer info en tips over hoe we samen water kunnen besparen.

Zuinig met water tijdens de hittegolf

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x