Ontwerp en de inrichting van de grote pastorie

24 juni 2021

Ontwerp en de inrichting van de grote pastorie

De gemeenteraad van 24 juni 2021 keurde het ontwerp en de inrichting van de grote pastorie goed. De uitgaven worden geraamd op afgerond 1.090.000,00 EUR excl. btw. Om de pastorie optimaal te kunnen gebruiken qua toegankelijkheid, vergaderruimte en sanitaire voorzieningen met respect voor de bestaande structuur zal er een tuinkamer zijdelings het gebouw worden voorzien. Bij Onroerend erfgoed werd er een premie van 165.000,00 EUR aangevraagd.

Zowel in functie van de relance maatregelen betreffende de corona pandemie en de achterstand van de betoelaging van geklasseerde gebouwen is de Vlaamse minister van onroerend erfgoed bezig met een inhaalbeweging.

De minister stelt de voorwaarde de premie uit te keren indien kan bewezen worden de werken te kunnen starten voor eind 2021.

De burgemeester gaf op 10.02.2021 hiervoor zijn verklaring op eer

Op het gelijkvloers komen de diensten die toegankelijk zullen zijn voor onze inwoners , op het verdiep en zolder zullen burelen komen voor het personeel waar kan gewerkt worden op het moment dat onze medewerkers geen afspraken hebben.

Nu het dossier goedgekeurd werd, zal het volgende week gepubliceerd worden in het bulletin voor aanbestedingen. De aanbesteding zal voorzien worden voor eind augustus. Vervolgens dienen we , voor te mogen gunnen, een akkoord te bekomen van de dienst Erfgoed. Als alles volgens planning verloopt zouden nog voor eind dit jaar de werken moeten kunnen starten .

De werken zullen een jaar in beslag nemen. Tegen eind 2022, begin 2023 zullen de diensten van Ruimte dan ook kunnen verhuizen naar de vernieuwde gebouwen en wordt een volgende stap genomen in de inschakeling en activering van de historische gebouwen in het centrum.Tekst:  Kris Leaerts 

Redactie& Lay-out: Laura Nevens


(c) foto Genomen door Vandevorst, Kris op 06-09-2006 

https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/39823

Ontwerp en de inrichting van de grote pastorie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x