2. Duidelijkheid verkeerslichten aan Zeypestraat, Warandestraat en Hutstraat.

Na jarenlang hiervoor geijverd te hebben komt daar binnenkort verandering in. Afgelopen najaar deed AWV tellingen. Op het laatste overleg op 28/11/19 werd ons bevestigd dat de groenfases voor voetgangers en fietsers zullen gelijkgeschakeld worden. Meteen is het probleem van de onduidelijkheid op deze manier opgelost. Uitvoering van de aanpassingswerken wordt verwacht tegen april 2020.
2. Duidelijkheid verkeerslichten aan Zeypestraat, Warandestraat en Hutstraat.

1. Verkeerslichten in Berg ter hoogte van de Bulsomstraat of ter hoogte van de Bergstraat?

De zichtbaarheid zowel voor fietsers als andere weggebruikers is hier niet optimaal.

31 januari 2020

Lees meer

3. Groene golf voor de verkeerslichten?

Kan men er niet voor zorgen dat men in de ochtendspits als men mooi 50 km/u rijdt, want sneller gaat toch niet , men ’s ochtends telkens groen licht heeft aan het volgende kruispunt. ‘s Ochtends in de richting van Brussel, ’s avonds in de richting van Haacht

Lees meer

4. Betere verlichting aan elke kruispunt.

Het moet gezegd , de kwaliteit van de verlichting op de Haachtsesteenweg is voor verbetering vatbaar. Recent werden op de brug van Kampenhout-sas twee extra lichtpunten bijgeplaatst en werden ook alle lampen in beide bushokjes vervangen. Alvast een stap in de goede richting.

Lees meer

5. Aan elk zebrapad een verkeerslicht?

Een vaak terugkomend voorstel. Niets is immer zo veilig als een verkeerslicht om de steenweg over te steken. Maar daar zijn toch ook enkele nadelen bij. Hoe meer verkeerlichten en andere zaken de doorstroming belemmeren, hoe meer verkeer zich naast de N21 gaat begeven.Gevolg: meer straten zoals Aarschotsebaan, Tiendeschuurstraat, Tritsstraat en nog vele anderen gaan gefrequenteerd worden door verkeer dat thuis hoort op de steenweg. Verkeer dat we onder geen beding in de buurt van onze scholen willen.

Lees meer

6. Eénrichting op de fietspaden op de N21.

Op de fietspaden in Kampenhout geldt vrijwel overal éénrichting , met uitzondering van het deel tussen Vogelzanglaan en Kampenhout-sas. Dit is niet zonder rede. Fietsers die in tegenrichting rijden worden aan kruispunten niet verwacht door andere weggebruikers. Ook niet door mensen die hun oprit verlaten. Fietsers tegenrichting zijn met ander woorden levensgevaarlijk, en riskeren in eerste plaats hun eigen veiligheid.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x